Zdravo drugari!
Danas ćemo ponovo da zavirimo zajedno u beskrajni svet muzike!

Ovom prilikom pominjemo jednog od naših najpoznatijih muzičara: Bajagu!!

Kao što svi znamo, Bajaga je frontmen grupe ,,Bajaga i instruktori”, jednog od komercijalno najuspešnijih srpskih pop rok bendova svih vremena. Veći deo svog života proveo je živeći i radeći u Zemunu.

Svoju muzičku karijeru je počeo sa 14 godina u bendu TNT. A inače, karijera mu je krenula neobičnim tokom kada se sa 18 godina kao ritam gitarista priključio bendu Riblja čorba. Jedan od najpoznatijih hitova koje je snimio sa Ribljom Čorbom je pesma ,,Kad hodaš’’.

Radio je i muziku za film ,,Ni na nebu, ni na zemlji” (poznati hit ,,Moji su drugovi”) — odakle potiče muzika koja je objavljena na njegovom solo albumu, kao i za TV seriju ,,Otvorena vrata”. 2003. godine snimio je i muziku za film ,,Profesionalac”, po drami Dušana Kovačevića.

Neki od njegovih najvećih hitova Bajage nalaze se na albumu ,,Prodavnica tajni’’, iz 1988.godine. To je četvrti album grupe Bajaga i instruktori, izdat 1988. godine i prodat u 360.000 primeraka.

Bend Bajaga i instruktori najavio je za subotu, 31. avgust, na beogradskom Hipodromu, svoj najveći koncert u Beogradu do sada. Poklonite sebi nezaboravno veče, povodom 40 godina postojanja benda i podsetite se melodije i reči sa čak 13 studijskih album.

Do sledeće melodije!
Gringo

Spread the love