Muzički novogodišnji albumi

Kako nam se zvanična praznična sezona već uveliko približava, izdvajamo vam neke od najboljih božićnih muzičkih albuma! Pa da krenemo!
– “A Christmas Gift For You From Phil Spector” (1963)
Smatra se najboljim božićnim albumom ikada–kako zbog Spektorove produkcije zvuka, tako i zbog dočaravanja praznične hit parade kroz rokenrol od strane izdavačke kuće Philles Rekordsa.
– “Elvis’ Christmas Album” (1957)
Mesec dana bio na vrhu Bilbordove liste i prodat je u skoro 20 miliona primeraka u različitim izdanjima. Sadrži mešavinu bezbrižnog rokenrola, tradicionalnih favorita, gospel korena i drugih motiva.
– „James Brown’s Funky Christmas” (1995)
Braun je u toku svoje karijere snimio tri božićna albuma: “James Brovn Sings Christmas Songs” iz 1966, “A Soulful Christmas” iz 1968 i “Hey America It’s Christmas” iz 1970.
– Louis Armstrong and Friends, „The Best of Christmas Songs”
Najverovatnije najbolji domaćin božićnog druženja, Armstrong sa prijateljima daje toplu dobrodošlicu na ovoj kompilaciji pesama.
– „Ella Wishes You A Swinging Christmas” (1960)
Prva dama džeza poklanja nam zarazni božićni duh koji nikada ne posustaje na ovom božićnom albumu, snimljenom u leto 1960. godine.
– „A Jolly Christmas From Frank Sinatra” (1957)
Sinatrin prvi božićni album dočarava nam prazničnu nostalgiju sa izdanjima klasičnih pesama, kao što su „I’ll Be Home For Christmas“ i „Have Yourself A Merry Little Christmas“.
– „Christmas With Johnny Cash” (2003)
Džoni Keš daje dubinu pesmama kao što su „O Come All Ie Faithful“ i „Hark the Herald Angels Sing“, dajući im grubu iskrenost, kao i lekcije o ljubavi, zajednici i dobročinstvu.
– „A She & Him Christmas” (2011)
Zoi Dešanel i M. Vord nude nam maničnu čaroliju iz snova na svom božićnom setu na kome jasno čujemo izrazitu Vordovu gitaru, klavir ili ukulele, zajedno sa Dešanelinom retro-melanholičnim pevanjem.
– Sufjan Stevens, „Songs for Christmas” (2006)
Indi-pop pesnik Sufjan Stivens nudi nam jedan od maštovitijih revizionističkih božićnih albuma, koji sadrži kako nove poglede na klasike, tako i originale ovog muzičara iz Bruklina.

A do našeg sledećeg susreta, have yourself a holly, jolly time of the year!

Spread the love